Opinie

Opinie klientek

Od kilku lat do wszystkich naszych klientek wysyłamy e-mail z prośbą o opinię na temat zakupionych produktów. W wiadomości pytamy Was o to, jak oceniacie zakupione kosmetyki w naszym sklepie? Jakie są według Was ich walory i mocne strony? Który z kosmetyków najbardziej przypadł Wam do gustu a który nie spełnił Waszych oczekiwań? Odpowiedzi, które od Was otrzymujemy są dla nas bardzo ważne. Czytamy je zawsze z dużą ciekawością i zainteresowaniem. Jeśli macie w nich pytania, staramy się na nie również odpowiadać. Pytamy Was też o zgodę na ich publikację. W tym miejscu serdecznie chcemy Wam za nie podziękować. Naprawdę bardzo doceniamy wszystkie Wasze opinie i odpowiedzi. Dzięki nim łatwiej nam też doradzać innym klientkom.

Pomyśleliśmy, że warto się nimi w końcu z Wami podzielić. Postanowiliśmy stworzyć w tym miejscu osobną stronę, na której znajdziecie dotychczasowe opinie, które otrzymaliśmy od naszych klientek. Będziemy również sukcesywnie zamieszczać i aktualizować najnowsze, które od Was otrzymamy. Wierzmy, że Wasze opinie zebrane w jednym miejscu pomogą innym w podjęciu decyzji czy wyborze danego produktu. Kiedy pytaliśmy o zgodę na umieszczenie opinii, większość klientek pisała aby nie umieszczać nazwiska. Dlatego postanowiliśmy, że opinie podpiszemy samym imieniem oraz datą przesłania wiadomości. Jeszcze raz bardzo Wam za nie dziękujemy!

Uwielbiam Państwa kosmetyki! Mam krem bb (najlepszy ze wszystkich jakich używałam do tej pory, idealnie się rozprowadza, idealnie stapia ze skórą, pod warunkiem, że kremy położone pod wcześniej dobrze wyschną), tusz z silikonowa szczoteczką (bardzo dobry, ale nie noszę go cały dzień więc nie wiem czy się kruszy po wielu godzinach), korektor pod oczy (dobrze kryje, używam go na niedoskonałości, pod oczy jest za ciężki), puder mozaika (myślałam że będzie dobrym bronzerem, ale nie. Używam jako pudru dającego efekt opalonej skóry oraz jako cieni do powiek). Ma dwie pomadki - ładnie utrzymują się na ustach. Bardzo chciałabym jeszcze kupić rozświetlacz i bronzer.
 
Ewelina, 16.05.2019 r.

Tusz to rzęs jest bardzo dobry i jestem zadowolona. Nie robi się gęsty. Do samego końca pięknie maluje. Z podkładów również jestem zadowolona. Muszę przyznać, że wersja BB jest super! Pielęgnuje skórę, nawilża i jak na krem BB pięknie kryje. Szminki ładnie się trzymają, nawilżają usta. Używam też żelu do brwi- malowanie ich wymaga precyzji (by nie przesadzić z intensywnością), ale jest trwały.

Alicja, 13.05.2019 r.

Kupiłam od Państwa lakiery do paznokci w kolorach 02 i 07, pomadkę do ust 253, a dodatkowo stacjonarnie tusz do rzęs 81. Kolory lakierów do paznokci ładnie współgrają z odcieniem skóry. Kolor 70 po nałożeniu dwóch warstw ma ładny pudrowo-pomarańczowy kolor. Krycie jest na mocne. Nie oszczędzałam dłoni i lakier był nienaruszony przez 2 dni. Mocne strony to skład, kolor i płynność lakierów. Pomadka niczym balsam odżywia usta. Czuć, że je pielęgnuje. Przy jedzeniu ściera się w równomierny sposób. Nie trafiłam z kolorem- jest dla mnie za różowy i ciemny, ale spróbuję z innymi. Tusz do rzęs - maluje się nim dobrze. Nie odbija się na powiekach. Przy śmianiu się do łez rozmazuje się w sumie w ładny sposób i łatwo to wytrzeć. Nie podrażnia oczu. Wszystkie produkty spełniły moje oczekiwania. Mocne strony ich, to skład, pielęgnacja i nieszkodzenie mojemu organizmowi. A to świetna sprawa w kosmetykach kolorowych! Dla mnie to bardzo ważne. Warto dodać, że mocną stroną jest też obsługa i kontakt z Państwem. Czuć przyjemną atmosferę pracy i kulturę. Zawieszacie wysoko poprzeczkę. Trzymajcie tak dalej.
 
Justyna M., 12.04.2019 r.

Przygodę z kosmetykami Couleur Caramel rozpoczęłam pod koniec 2017 r. i od tego czasu systematycznie powiększam swoją kolekcję. Bardzo podoba mi się filozofia marki, wzorowe składy INCI oraz jakość produktów, która jest na najwyższym poziomie. Mając problemy z cerą (mieszana, wrażliwa, naczynkowa, dodatkowo z niedoskonałościami) poszukiwałam alternatywy dla zapychających pudrów i tak szczęśliwie dla mnie trafiłam na Couleur Caramel. Jednym z moich hitów jest mascara nr 41 - mam już 3 opakowanie i wciąż do niej wracam. Idealna dla wrażliwych oczu! Podczas używania drogeryjnej maskary, pod koniec dnia uskarżałam się na piekące oczy. Maskara Couleur Caramel pięknie pogrubia i jednocześnie wydłuża rzęsy, idealna dla mnie szczoteczka ułatwia aplikację produktu. Kolejny bestseller to puder mozaika nr 232 idealnie nadaje skórze kolorytu i lekko brązuje. Latem podkreśla opaleniznę i używam na całą twarz, a zimą, idealnie sprawdza się do konturowania. Produkt jest bardzo wydajny, intuicyjny w aplikacji, pięknie się rozprowadza.W pierwszej 3 hitów uplasował się również Transparentny puder jedwabny. Stosuję go na podkład, do wykończenia makijażu. Ładnie matuje, mat utrzymuje się przez wiele godz. bez potrzeby poprawy. Ładne, satynowe wykończenie dla każdego, nawet najmniej wprawnej ręki. Obecnie testuję jeszcze korektor płynny, lakiery oraz pędzle.

Justyna, 10.04.2019 r.

Z przyjemnością podzielę się moją opinią na temat zakupionych przeze mnie produktów marki Couleur Caramel. Kupiłam u Państwa 2 cienie do powiek i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ich jakością. Są one bardzo dobrze napigmentowane, mają przyjemną konsystencję i utrzymują się na powiekach przez cały dzień. Jednak ich największą zaletą jest to , że mnie nie uczulają. Wypróbowałam już cienie takich marek jak : Estee Lauder, Lancome, Dior, Marc Jacobs itp. Wszystkie bez wyjątku wywoływały reakcję alergiczną już po godzinie od aplikacji. I tak natknęłam się na Couleur Caramel. Zachowawczo kupiłam 2 cienie i nie rozczarowałam się. Nie uczulają, choć mam je na powiekach przez cały dzień. Z całą pewnością kupię więcej odcieni - wybór jest imponujący i pokazuje, że alergicy nie są skazani jedynie na brązy i beże. Podoba mi się prezentacja cieni na grzbiecie dłoni -  ten sposób chyba najlepiej oddaje ich rzeczywisty kolor. Z tego co zauważyłam do tej pory, cienie są wydajne,co jest ogromnym plusem. Podoba mi się również ekologiczne opakowanie - bardzo poręczne i pomysłowe. Cena także na plus - nie jest wygórowana. Na pewno będę częstym gościem na Państwa stronie, planuję także zakup kredki do oczu i cieni w kremie - mam nadzieję,iż również mnie nie uczulą.
 
Agnieszka W., 25.03.2019 r.

Co do produktów to tak...lakier bezbarwny bez zastrzeżeń...nie długo go używałam, bo muszę odreanimować paznokcie po hybrydzie, ale jest super. Pędzelek fajny, łatwo się rozprowadza i myślałam, że dłużej będzie schnął a to był moment. Tego mlecznego jeszcze nie używałam. Szminka ma świetny kolor i jest trwała ale dość "sucha".... ale wystarczy przed lub po potraktować usta jakąś pomadką i już jest ok... myśle ze to też jest kwestia jak kto lubi. I ogromnie mi się spodobało to tekturkowe opakowanie szminki! :-) Jest śliczne i ciekawe że eco. Zrobiło furorę w biurze :-)
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
 
Kasia, 18.03.2019 r.

Dzień dobry, przepraszam za późną odpowiedź. Wasza marka jest dla mnie dość nowa, są to moje jedne z pierwszych zakupionych produktów. Duży plus za możliwość zakupu próbek, ja tak skorzystałam, użyłam kilka razy podkładu i się zdecydowałam się kupić pełnowymiarowe opakowanie. Podkład teraz ratuje mi cerę (pomimo iż jest mieszana, jest także wysuszona od zabiegów z kwasami). Bardzo ładnie nawilża, bardzo ładny naturalny kolor. Jestem bardzo blada dlatego dobór koloru zawsze sprawa mi kłopot. Szminka również jest bardzo dobra, ma super formułę, nie przesusza ust. Macie Państwo świetny sklep, natychmiastowa wysyłka, miła obsługa. Chciałabym by inne sklepy takie były :) Z pewnością powrócę na zakupy. Pozdrawiam i życzę dużo sukcesów i rozwoju marki :)

Aleksandra, 25.02.2019 r.

Dzień dobry, ja korzystałam do tej pory tylko ze szminek. Zaletą ich jest bardzo dobra pielęgnacja ust – dla mnie jak żadnych innych produktów do tej pory. Usta są miękkie, nawilżone, odżywione, pełne. I naturalny skład – to dla mnie podstawa. Szminki są też trwałe.

Joanna, 22.02.2019 r.

Dzień dobry, zakupiony przeze mnie kosmetyk: podkład Hydra Jeunesse jest do tej pory moim najlepszym odkryciem. Oprócz dobrego krycia działa nawilżająco na skórę na czym bardzo mi zależało. Po jego nałożeniu cera jest mięciutka. Na razie jest to pierwsze opakowanie, które zamówiłam więc nie mogę nic więcej na dzień dzisiejszy powiedzieć, ale czuje, że skończy jako mój ulubieniec i będę do niego wracać.
 
Natalia, 19.02.2019 r.
 
 
Dzień dobry, dziękuję za wiadomość i jednocześnie przepraszam za zwłokę z odp. Chętnie ustosunkuję się do Pani zapytania, ponieważ od kiedy trafiłam na markę Couleur Caramel stałam się ich wierną fanką ;-) Przygodę z kosmetykami Couleur Caramel rozpoczęłam pod koniec 2017 r. i od tego czasu systematycznie powiększam swoją kolekcję. Bardzo podoba mi się filozofia marki, wzorowe składy INCI oraz jakość produktów, która jest na najwyższym poziomie. Mając problemy z cerą (mieszana, wrażliwa, naczynkowa, dodatkowo z niedoskonałościami) poszukiwałam alternatywy dla zapychających pudrów i tak szczęśliwie dla mnie trafiłam na CC. Jednym z moich hitów jest mascara nr 71 - mam już 3 opakowanie i wciąż do niej wracam. Idealna dla wrażliwych oczu! Podczas używania drogeryjnej maskary, pod koniec dnia uskarżałam się na piekące oczy. Maskara CC pięknie pogrubia i jednocześnie wydłuża rzęsy, idealna dla mnie szczoteczka ułatwia aplikację produktu. Nie widzę jej obecnie w Państwa ofercie, ale mam nadzieję, że nie zostanie wycofana?! Kolejny bestseller to puder mozaika nr 232 idealnie nadaje skórze kolorytu i lekko brązuje. Latem podkreśla opaleniznę i używam na całą twarz, a zimą, idealnie sprawdza się do konturowania. Produkt jest bardzo wydajny, intuicyjny w aplikacji, pięknie się rozprowadza. W pierwszej 3 hitów uplasował się również Transparentny puder jedwabny. Stosuję go na podkład, do wykończenia makijażu. Ładnie matuje, mat utrzymuje się przez wiele godz. bez potrzeby poprawy. Ładne, satynowe wykończenie dla każdego, nawet najmniej wprawnej ręki. Jestem również posiadaczką dwóch podkładów Podkład Hydra Jeunesse oraz podkładu w sztyfcie. Podkład w sztyfcie zakupiłam u Państwa w sklepie internetowym, po wcześniejszym zamówieniu próbek. Niestety mam problem z dopasowaniem odcieni. Według mnie brakuje odcienia idącego w żółte tony. Bardzo żałuję, ponieważ podkład jest fantastyczny, łatwa w aplikacji formuła i super krycie. Do zakupu podkładu Hydra Jeunesse skusiłam się po obejrzeniu vloga Kosmetologia Naturalnie. Dzięki podpowiedziom Agnieszki z bloga, sprawdziłam, że najlepszym sposobem aplikacji tego podkładu jest gąbeczka. Podkład jest bardzo delikatny i pozwala uzyskać naturalny efekt. Obecnie testuję jeszcze korektor płynny, lakiery oraz pędzle, na opinię jednak za wcześnie :-)
 
Monika, 15.02.2019 r.
 

Dzień dobry, jestem bardzo zadowolona z zakupionych kosmetyków. Lakiery do paznokci - bardzo łatwo się nakładają, szybko schną, dobrze kryją - wystarczy jedna warstwa. Bardzo efektowne kolory. Pomadka do ust - niesamowita, ładnie się rozprowadza, naturalnie wygląda (na takim wyglądzie mi zależało) delikatny odcień nadaje świeżości, nie osadza się w kącikach czy na brzegach warg. Cieni do powiek jeszcze nie używałam, ale maja ładny kolor i opakowanie bardzo estetyczne i funkcjonalne. Pozdrawiam

Magda, 12.02.2019 r.

Wypróbowałam już kilka mascar naturalna i ta jest bezkonkurencyjna. Pięknie pogrubia, nie osypuje się, nie robi efektu pandy. Polecam! Pozdrawiam

Justyna, 11.02.2019 r.

Regularnie używam kosmetyków Couleur Caramel: bazy matującej, kremu BB, kuleczek rozświetlających, matowej szminki. Jakość i trwałość kosmetyków jest rewelacyjna. Baza i krem BB nie zatykają porów cery, lecz ją pielęgnują i nieobciążającą. Kuleczki nadają promienny wygląd twarzy, a szminka utrzymuje się bardzo długo na ustach i genialnie pachnie! Na pewno kupię inne kosmetyki od Couleur Caramel. Zachęcam do przetestowania kosmetyków tej firmy, których składniki są naturalne i organiczne.

Katarzyna, 5.02.2019 r.

Szanowni Państwo, z produktów, które zamówiłam jestem zadowolona. Korektor i kredka do brwi jest bez zarzutu. Jeśli chodzi o tusz do rzęs to jedyne co sugerowałabym poprawić to poprawę gęstości tuszu, ponieważ trzeba się trochę namęczyć, żeby nałożyć go na rzęsy bez grudek. Na pewno będę wypróbowywać kolejne produkty. W następnej kolejności chciałabym kupić eyeliner. Pozdrawiam

Marianna, 3.02.2019 r.

Dzień dobry, bardzo podoba mi się tusz do rzęs brązowy, po kilku godzinach czy całym dniu zostawia potem taką fajną poświatę, jakieś drobinki tam są, które zostają na twarzy wokół oka :) pierwszy raz się z czymś takim spotykam, bardzo to fajne. Błyszczyk ma super konsystencję, ale być może ciut za mocny kolor dla mnie. Jeśli chodzi o błyszczyki, były kiedyś dostępne dwie paletki po 3 kolory (może pomadki to były), a teraz nie ma ich w ofercie. szkoda, bo to jest fajna opcja 3 szminek w jednym, np. lekkiej na co dzień, klasycznej czerwieni i jakiegoś różu czy brązu. Pozdrawiam

Joanna, 2.02.2019 r.

Witam, cień, który u Państwa zamówiłam spełnił moje oczekiwania zgodnie z opisem produktu. Poza tym ważne dla mnie jest, iż jest to produkt naturalny i nie testowany na zwierzętach. Chętnie skuszę się jeszcze na jakiś zakup jeśli będą ceny promocyjne. Pozdrawiam

Agnieszka, 29.01.2019 r.

Dzień dobry, każdy z zamówionych produktów spełnia moje oczekiwania. Lakier do paznokci Couleur Caramel ma piękny kolor, dobrze się rozprowadza i charakteryzuje się całkiem dobrą trwałością. Krem Korygujący Couleur Caramel spełnia swoje zadanie. Natomiast krem intensywnie nawilżający Bema Love Bio rzeczywiście doskonale nawilża, a do tego ładnie pachnie :) Pozdrawiam

Agnieszka, 27.01.2019 r.

Dzień dobry, ze wszystkich produktów jestem zadowolona (mam róż, korektor i puder biomineralny). Makijaż wygląda bardzo naturalnie i wytrzymuje cały dzień. Najtrudniejszy jest wybór koloru, przydałoby się więcej zdjęć oddających realny kolor kosmetyków i to jak wyglądają na skórze. Pozdrawiam

Adrianna, 24.01.2019 r.

Dzień dobry, oczywiście z przyjemnością przekazuję moją ocenę lakierów Couleur Caramel. Na początku stycznia zakupiłam  3 lakiery: bazę i top 2w1 Nr 32, lakier biały French Manicure Nr 01 oraz piękną czerwień Vernis a Ongles Nr 42. W chwili zakupu trwała promocja i za każdy zapłaciłam 25,50 zł. Moje paznokcie w zeszłym roku po antybiotykoterapii bardzo się pogorszyły. Zaczęły się rozdwajać i łamać. Wcześniej nie miałam aż takich problemów. Nigdy nie miałam hybryd, ani paznokci przedłużanych. Praktycznie zawsze miałam pomalowane paznokcie lakierami drogeryjnymi od najtańszych do droższych. Po obejrzeniu filmików i opinii o naturalnych lakierach (m.in. na kanale Nathsiw) postanowiłam się na nie "przerzucić". Po stosowaniu ich przez dwa tygodnie już widzę różnicę. Paznokcie przestały się rozdwajać. Ogólnie najlepszą opcję stanowi w moim przypadku malowane 2 warstw lakieru plus na to warstwy bazy. Czerwony lakier trzymał się 3 dni bez odprysków - starły się końce paznokci. Zaznaczam, że nie oszczędzałam rąk - zmywałam ręcznie naczynia, gotowałam. Przy lakierze czerwonym myślę, że nie jest to zły wynik. Kiedy użyłam lakieru białego na całe paznokcie z bazą pod lakierem - 1 warstwa bazy + 2 warstwy lakieru - zaczął odpryskiwać już tego samego dnia. Na tę chwilę testuję sposoby nakładania. Kluczowe jest, żeby kolejne warstwy porządnie wyschły i nie były grube. Co ważne zużycie lakierów nie jest duże, lakiery nie są gęste. Termin zużycia podany na opakowaniu wynosi 12 miesięcy od pierwszego użycia. Nie sądzę, żeby tak długo wytrzymały u mnie :) chyba, że zakupię jeszcze kilka odcieni  i będę ich używać na zmianę. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z lakierów i kupię następne. Nie wrócę już do drogeryjnych. Moje paznokcie powoli wracają do stanu z 2017 r., kiedy byłam z nich zadowolona. Po 2 tygodniach praktycznie się nie rozdwajają i urosły. Żaden się nie złamał. Przed tymi lakierami - praktyczne co drugi dzień przynajmniej jeden paznokieć się łamał lub rozdwajał do połowy. Polecam lakiery i sklep.

Iza, 22.01.2019 r.

Dzień dobry, jestem bardzo zadowolona z zakupów w Państwa sklepie. Wszystkie zamówione produkty spełniły moje oczekiwania. Jestem szczególnie zadowolona z pomadek do ust. W mojej opinii są to najlepsze pomadki o naturalnym składzie, jakich do tej pory miałam okazję stosować. Szczególnie przypadła mi do gustu pomadka w kolorze wiśni. Ma piękny kolor i długo się trzyma na ustach. Myślę, że chętnie zakupię więcej produktów z Państwa oferty. Pozdrawiam

Joanna, 13.01.2019 r.

Witam, byłam bardzo zadowolona, że natrafiłam przypadkiem na kosmetyki Couleur Caramel, zwłaszcza chodziło mi o lakier do paznokci, który kiedyś kupowałam na marsylskie.pl. I lakier i puder mozaikowy, który u Państwa zakupiłam to dla mnie super kosmetyki - puder teraz w zimie bardzo mi odpowiada. Myślę, że jeszcze u Państwa zawitam i coś zakupię, tym bardziej, że i obsługa bardzo ok. Pozdrawiam

Anna, 11.01.2019 r.

Dzień dobry, kupiłam u was kilka rzeczy poniżej przesyłam recenzje :) Pomadka do ust - bardzo ładny kolor i nasycenie, chyba najlepsza pomadka jaką miałam, w ogóle nie wysusza ust, mogę ją spokojnie nosić parę dni pod rząd. Pewnie niedługo kupię kolejną w innym kolorze. Pomadka nawilżająca z kolorem - konsystencje ma bardzo fajną, jednak kolor jest dość delikatny (spodziewałam się że tak może być) jak dla mnie mogłaby być bardziej czerwona. Błyszczyk do ust - jak mi się skończy to na pewno domówię następny, w innym kolorze. Przyjemny w noszeniu i nie lepi się mocno, myślałam że nic nie dorówna inglotowi sleek cream, a ten jest co najmniej równie dobry. Tusz do rzęs - zamówiłam dwa, dla siebie i dla mamy. Mama jest bardzo zadowolona, po kilku dniach powiedziała, że innego tuszu już nie chce. Ja niestety chyba oddam jej mój. Zalety to na pewno skład (ale to wiecie), bardzo czarny nasycony kolor i połowicznie szczoteczka. W praktyce tusz nie do końca rozdziela moje rzęsy (nie wiem czy to wina bardzo rzadkiej konsystencji czy samej szczoteczki), może być to tez efekt zmiany, bo poprzedni stosuję bardzo długo i zużyłam kilka opakowań (loreal, milion volume lashes so conture). Do tego pewnie bym przywykła ale tusz bardzo brudzi podczas malowania, nie jestem w stanie go precyzyjnie nałożyć i niestety bardzo się odbija. Może to kwestia moich rzęs, ale po całym dniu w pracy mam kropki na górnych powiekach. Minimalne zwilgotnienie oczu lub trochę śniegu i mam czarne okręgi zamiast kropek. Wiadomo że nie jest to tusz wodoodporny i przy innych też zdarzały mi się lekkie rozmazania, ale ten jest wyjątkowo na to wrażliwy, a ja często mam załzawione kąciki więc go to niestety dyskwalifikuje bo wyglądam jak panda. Mam nadzieję że opinie mimo że nie w 100% pozytywne się przydadzą. Pozdrawiam

Katarzyna, 10.01.2019 r.

W Państwa sklepie zakupiłam bambusowe sztućce, z których jestem bardzo zadowolona. Noszę je w plecaku i w razie konieczności korzystam nie generując plastikowych odpadów jak to ma miejsce w przypadku jednorazowych sztućców. Przy okazji zapoznałam się z Państwa ofertą kosmetyków i na pewno jeśli będę czegoś potrzebowała to wrócę tu z powrotem. Bardzo mnie ucieszyła szybka wysyłka w trudnym, przedświątecznym okresie :) Pozdrawiam

 Natalia, 8.01.2019 r.

Dzień dobry, serdecznie polecam Państwa kosmetyki. Bezbarwny lakier to w tej chwili mój kosmetyk numer jeden. Pięknie nabłyszcza płytkę paznokcia i utrzymuje się bardo długo (u mnie prawie tydzień). A mydełko z czarnym węglem, śmiem twierdzić, że wręcz leczy skórę, a do tego pachnie obłędnie. Bardzo dziękuję. Już planuję moje następne zakupy. Tym razem będzie to jakiś cień. Coś w kolorze rosegold :) Pozdrawiam

Renata, 30.12.2018 r.

Witam, generalnie jestem zadowolona ze wszystkich:) Najmniej przypadł mi do gustu róż, ale to zapewne wynika z faktu, że po prostu nie do końca trafnie wybrałam kolor. Powinien być bardziej różowy, a ja wybrałam zbyt ciemny. Bardzo fajny jest podkład i ten sypki puder. Moja twarz wygląda zupełnie inaczej. Podoba mi się, że kosmetyki zmywają się w zasadzie za pomocą wody. Ten kolorowy puder świetnie pozwala wymodelować twarz. Kosmetyki są lekkie, nie obciążają twarzy. Brakuje mi tylko do pełni szczęścia tuszu. Pozdrawiam

Anna, 21.12.2018 r.

Dzień dobry, bardzo zadowolona jestem z: kremu Bema do skóry tłustej i mieszanej - świetny. Na chwilę obecną nie zapycha, fajnie nawilża, jest komfortowy i ładnie utrzymuje makijaż. W związku ze stosowaniem maści antytrądzikowych, które wysuszają moją skórę potrzebowałam ukojenia i ten krem takie ukojenie mi daje. Bardzo przyjemnie pachnie. Jeśli nic się nie zmieni to na pewno do niego wrócę. Niestety moja skóra jest bardzo kapryśna i mimo początkowych zachwytów lubi rzucić focha, mam jednak nadzieję, że z tym kremem polubi się na dłużej. Bazy matującej - świetna konsystencja i przede wszystkim spełnia swoje zadanie - matuje w stopniu zadowalającym. Miałam próbkę, ale chętnie zakupię pełnowymiarowy produkt. Zadowolona jestem z: lakieru do paznokci - szybko schnie, utrzymuje się w miarę dobrze. Kolor, który kupiłam jest bardzo naturalny, więc gdy się ściera/ odpryskuje to tego nie widać. Ochów i achów nie ma. Spoko produkt, ale czy kupię kolejny? Nie wiem. Odnośnie pozostałych dwóch produktów to nie do końca jestem przekonana. Matujący podkład w żelu - ma niebywałą konsystencję, za każdym razem używając go nie mogę wyjść z podziwu jak gładko się rozprowadza, ale niestety niemiłosiernie podkreśla wszystkie suche skórki. Miałam nadzieję, ze sprawdzi się tak samo dobrze jak baza matująca (w końcu mają podobny skład), ale niestety tak nie było. Na chwilę obecną nie jestem w stanie go stosować bo wygląda źle na mojej skórze. Jestem w trakcie leczenia dermatologicznego trądziku i niestety suche skórki w najbliższym czasie będą mi towarzyszyć. Pozostanę przy moim dotychczasowym kremie BB, który w przeciwieństwie do podkładu Couleur, nie podkreśla skórek, a wręcz je ukrywa. Może w okresie wiosenno-letnim wrócę do Państwa produktu. Pomadka - pomadkę oddałam mamie. Kocham matowe pomadki, ciągle szukam takiej która mimo wypeelingowanych, nawilżonych ust nie będzie wyglądała sucho (mam już pomadkę bliską ideałowi z innej firmy, miałam jednak nadzieję, że ideał znajdę u Państwa - niestety muszę jeszcze poszukać :)). Pomadka niestety wygląda sucho i ciężko się rozprowadza. Zdecydowanie nie dla mnie. Pozdrawiam

Małgorzata, 18.12.2018 r.

Dzień dobry, zamówiłam ostatnio u Państwa tusz do rzęs i jestem z niego bardzo zadowolona. To jedna z lepszych maskar naturalnych z jakich miałam okazję korzystać. Na plus na pewno jest bardzo wygodna szczoteczka, która ładnie rozdziela i wydłuża rzęsy oraz jest prosta w użyciu. W dodatku tusz w ogóle się nie osypuje, a rzęsy przez cały dzień są bardzo wydłużone. Na minus jedynie dość wysoka cena regularna produktu. Pozdrawiam

Dominika, 7.12.2018 r.

Witam, ogólnie jestem zadowolona ze wszystkich kosmetyków, które u Państwa kupiłam. Na szczególną uwagę zasługuje puder w kompakcie, który pozwala uzyskać takie naturalne, matowe, satynowe wykończenie, a co najważniejsze nie zapycha mojej skóry. Już po około tygodniu stosowania tego kosmetyku zauważyłam, że kondycja mojej skóry się znacząco poprawiła. Trudno nie wspomnieć także o kremie korygującym, którego niezwykłe walory kosmetyczne umożliwiły mi nie tylko zatuszowanie cieni pod oczami oraz innych niedoskonałości, lecz także pozwoliły mi jednocześnie pielęgnować skórę w tych miejscach. Uwielbiam słodki zapach tego kremu oraz jego konsystencję, która sprawia, że jego aplikacja to dla mnie przyjemność. :-) Do gustu przypadł mi także puder brązujący, dzięki któremu twarz wygląda promienniej. Osobiście nie lubię mocnego makijażu i konturowania twarzy, jednak ten puder pozwala uzyskać bardzo naturalny efekt. Urzekł mnie także róż Twist&Blush, którego uwielbiam także za bardzo naturalne wykończenie. Bardzo lubię też kulki rozświetlające, które delikatnie rozświetlają makijaż, nadając skórze zdrowy, promienny wygląd. Kulki rozświetlające w duecie z różem Twist&Blush pozwalają wydobyć naturalny blask, za co bardzo cenię te kosmetyki. Pomimo nałożenia na skórę twarzy tych kilku kosmetyków nie ma efektu maski, a makijaż jest naprawdę delikatny i naturalny, prawie w ogóle nie czuć go na twarzy. :-) Posiadam także perłowy cień do powiek w kolorze słowiańskim, który bardzo ładnie rozświetla powieki i też wygląda bardzo naturalnie. Jednym z moich największych faworytów jest mascara Backstage. Staram się prowadzić zdrowy styl życia,  dlatego skład kosmetyków jest dla mnie tak ważny. Mascara Backstage pozwala mi na pielęgnację rzęs przy jednoczesnym ich wydłużeniu i podkręceniu. Szczoteczka umożliwia precyzyjne nałożenie tuszu, dzięki czemu objętość rzęs wydaje się większa. Rzęsy pomalowane tą mascarą także wyglądają bardzo naturalnie, natomiast spojrzenie staje się bardziej wyraziste. Jedyną wadą są małe opakowania kremu korygującego oraz pudru w kompakcie. Pozdrawiam

Weronika, 4.12.2018 r.

Do sięgnięcia po kosmetyki kolorowe Couleur Caramel zmusiła mnie nieco kondycja skóry. Po wielu latach zmagań z trądzikiem wieku dorosłego rok temu zaczęłam kurację doustną isotretinoiną. Zaraz z moim dermatologiem zaczęłam poszukiwania kosmetyków kolorowych, które pomogłyby mi przetrwać tą trudną, ze względu na maksymalne wysuszenie skóry, terapię. Potrzebowałam kosmetyków o naturalnych składach, wolnych od komedogennych i aknegennych substancji, które w moim przypadku jeszcze przed podjęciem tak radykalnego leczenia zaostrzały stany zapalne i przebieg choroby. I tak trafiłam na francuską markę Couleur Caramel. Krem BB okazał się być idealny. Jasny odcień doskonale współgra z moją jasną karnacją, a świetny organiczny skład doskonale nawilża i tonizuje moją skórę. W trakcie leczenia krem wygaszał zaczerwienienie i uspokajał. Po zakończeniu kuracji sprawdza się również doskonale, wygląda na skórze bardzo naturalnie. Mój codzienny makijaż uzupełniam jeszcze różem do policzków tej samej marki. Wybrałam odcień delikatnie brzoskwiniowy. Bardzo łatwo się go nakłada, nie tworzy plam tylko świetnie stapia się ze skórą, a w połączeniu z czerwoną szminką na ustach daje klasyczny, francuski look, który uwielbiam.

Gosia, 24.06.2018 r.

Bardzo cenię sobie skład kosmetyków Couleur Caramel. Bardzo lubię używać pomadek a niezwykle ciężko znaleźć w drogeriach pomadki o dobrym składzie. U Państwa nie zauważyłam żadnych toksycznych substancji ( chyba że coś mi umknęło ). Jednocześnie szminki nie wysuszają ust. Natomiast mascara też mnie pozytywnie zaskoczyła bo trzyma się naprawdę długo i ważne, że nie szkodzi. Przy okazji pierwszego zakupu miałam okazję wypróbować krem propolisowy, który jest tak fantastyczny, że nabyłam go z drugim zamówieniem. Krem pomógł mojemu synkowi, który ma alergie pokarmową skutkującą atopową skórą gdy zetknie się choć minimalnie z alergenem. Krem super zaleczył skórę w kilka dni (oczywiście przy jednoczesnym trzymaniu diety ).

Agata, 13.03.2018 r.

Moje ostatnie zakupy to: Serum liftingujące firmy Bema - przyjemny zapach, dobrze się  rozprowadza, na efekty muszę poczekać :) Szminka nr 261, którą doradziła mi Pani Zuzanna, jest bardzo trwała, ale ma bardzo mocny kolor- za mocny dla mnie, używam na co dzień bardzo delikatnie, kolor trzyma się zaskakująco długo, szminka nie wysusza ust. Planuję kolejne zakupy w Państwa sklepie :) Pozdrawiam serdecznie :)
Alicja, 8.02.2018 r.

Najpierw zakupiłam kilka próbek " na spółkę" z koleżanką. Próbki chwyciły, więc zdecydowałam się na większy zakup, i tak: lakiery do paznokci są rewelacyjne!!; ich pigmentacja i trwałość jest bardzo zadowalająca, na pewno kupię kolejne kolory. Bardzo ważne dla mnie było to, żeby mieć taki lakier, który jest trwały i nie niszczy płytki paznokcia, bo mam je wrażliwe i każdy "zwykły" lakier powodował ich rozdwajanie. I ten zdał egzamin!! Podkład w płynie- trafiłam bez problemu z odcieniem, natomiast odrobinę przeszkadza mi zapach, który utrzymuje się przez cały dzień, natomiast jego trwałość jest bez zarzutu:). Najlepiej rozprowadza się po przez stęplowaniem pędzlem. Rozjaśniający pyłek dobrze się rozprowadza, ma ładny kolor. Cienie do powiek są jedwabiste, długotrwałe, jednak ja wolę mocniejsze i konkretniejsze kolory, więc niestety rzadko ich używam. Szminka- odpowiada mi jej kolor i konsystencja, natomiast nie jest tak trwała, jak bym wolała- pierwszy kontakt z napojem lub jedzeniem i szminka się "zjada"; jednak jestem z niej zadowolona:) Reasumując - wszystkie Wasze kosmetyki, które mam używam, jestem z nich zadowolona, polecam je koleżankom i sama będę nadal je kupować. Najbardziej zaskoczył i zadowolił mnie lakier do paznokci:). Podobają mi się opakowania oraz cała filozofia Waszej firmy:)

Iza, 6.09.2017 r.

Eyeliner - produkt, który na 100% kupię drugi raz. Bardzo mi się podoba, wygodnie się nakłada, pozwala na narysowanie precyzyjnej kreski. Bardzo ładnie, naturalnie wygląda na oku, słowem dużo lepiej niż zwykły eyeliner w żelu (mniej sztucznie), a w porównaniu do kredki to ładniej podkreśla oko. Łatwo się zmywy przez co także w przypadku wykonania nieprecyzyjnej kreski z łatwością można ją poprawić. Róż do policzków - bardzo ładny kolor, mocno napigmentowany. W mojej ocenie jest to na plus, gdyż zużywam mniej kosmetyku przez co róż wystarczy mi na dłużej. W różu trochę brakuje mi lekkiego połysku, ale takiego dyskretnego dosłownie minimalnego. Puder brązujący - bardzo ładny kolor, mocno napigmentowany. W mojej ocenie jest to na plus, gdyż zużywam mniej kosmetyku przez co róż wystarczy mi na dłużej.
Joanna, 26.06.2017 r.

Na razie krótko testuję produkty firmy Couleur Caramel, ale jestem z kremów BB mega zadowolona, niesamowicie odżywiły moją suchą skórę, mieszam je, bo mam trochę opaloną skórę. Podkład w sztyfcie trochę za ciężki jest dla mnie (jeśli chodzi o policzki), ale stosuje jako korektor pod oczy, zobaczymy czy nie obciąży mocno, super kryje cienie pod oczami, nie mam dużych więc nie wiem jak będzie w wypadku gdy ktoś ma z tym większe problemy. Baza nawilżająca też mega super, odżywia skórę i lekko rozświetla. Lakier bezbarwny super, nie wiem jak jasny beż bo nie testowałam jeszcze, pędzelek jest super, bo jest szeroki.
 
Monika, 31.05.2017 r.

Bardzo, ale to bardzo dziękuję za profesjonalną obsługę i przemiłe doradztwo z Państwa strony. Miałam pisać do Państwa, każdego dnia odkąd otrzymałam przesyłkę, ale niestety to tu to tam coś wypadnie. Ale teraz to nadrabiam - jestem bardzo zachwycona całym działaniem Państwa firmy. Przesyłka przyszła do mnie następnego dnia, pięknie zapakowana - ach i te prezenty - to bardzo miłe! Urzekła mnie ta saszetka ekologiczna Caramel Couleur - piękna, służy mi za kosmetyczkę. A i te pilniczki, to bardzo miłe, naprawdę. Próbki sprawdzają się doskonale, a dokładnie krem pod oczy, to właśnie jego będę chciała zamówić :-) Po dłuższym stosowaniu widać efekty, już nie wyglądam tak bardzo jak niewyspane zombie. Cienie są jaśniejsze. A kremik BB fajny, ale dla mojej skóry chyba nie - bo za bardzo się świecę, ale może dlatego, że niepotrzebnie pod niego nałożyłam Państwa krem nawilżający, że to już za dużo nawilżenia było, ale to jeszcze wypróbuję bez kremu, na jesień i zimę będzie doskonały. Także bardzo dziękuję za Państwa bardzo miłą, sympatyczną, fachową pomoc i za zainteresowanie. To naprawdę bardzo miłe. Cieszę się, że na Państwa trafiłam.

Monika, 3.04.2017 r.

Zamówiłam u Państwa kilka kosmetyków i z wszystkich jestem zadowolona (odcień jasny beż jest dla mnie idealny!). Najbardziej z bazy matującej oraz kremu korygującego - działają świetnie, mają fajną konsystencję i są naprawdę wydajne. Podkład Hydracoton jest dla mnie trochę za mało kryjący, ale poza tym jest trwały i dobrze działa na moją mieszaną cerę, więc jestem zadowolona. Puder Biomineralny ładnie i naturalnie matuje, ale mam trochę problem z konsystencją - pewnie dlatego, że wcześniej używałam pudrów w kompakcie i po prostu muszę nabrać wprawy w korzystaniu z sypkich. Podsumowując - jestem bardzo zadowolona i planuję zakup kolejnych produktów Couleur Caramel
Ania, 16.02.2017 r.
 

Dzień dobry, pozwolę sobie "skomentować" wszystkie produkty Waszej marki, które posiadam. Puder w Kompakcie 02 jasnobeżowy - Puder uwielbiam - już dotknęłam dna :) kolor, konsystencja, "dopasowywanie" się do skóry jest świetne. Jednak dla mnie nie jest on mocno kryjący - raczej idzie w stronę średniego krycia. Niemniej jednak bardzo często, gdy nie mam czasu na makijaż, zamiast podkładu używam właśnie tego pudru i wygląda on świetnie przez cały dzień na skórze. Na wielki plus ciepły, żółtawo-beżowy odcień. Opakowanie jest wg mnie trafione w dziesiątkę - jak ktoś używa paletek magnetycznych, przełoży go sobie do paletki, a jak nie, to ma osobne opakowanie. Jak dla mnie super sprawa. Transparentny Puder Jedwabny - Puder bardzo ładnie zachowuje się na skórze, tworzy trochę efekt "rozmytej" skóry, nie ma mowy o tym, aby był widoczny na cerze. Używam go jako pudru wykończeniowego całego makijażu i w tej roli sprawdza się doskonale. Velvet Gel 61 jasny beż - Bardzo przyjemny i lekki podkład, wyrównuje koloryt skóry, nie ma mocnego krycia. Do stosowania codziennie, jedynie co mogłabym zasugerować, to żeby wprowadzić jeszcze jeden jaśniejszy odcień:)

Dominika, 14.03.2016 r.

Jestem bardzo zadowolona z zakupionych produktów. W największym stopniu moje serce skradł róż do twarzy. I kolor i konsystencja. Już nawet na spacer z psami muszę go mieć na twarzy :))). Krem koloryzujący-to taki mus do twarzy, który bardzo dobrze się nakłada, nie powoduje zalegania w porach, nie ściera się i po całym dniu w pracy skóra wygląda promiennie. Cień do powiek-wybrałam rozświetlający- nie zalega w zmarszczkach i też nie zauważyłam aby się ścierał. Ogólnie jestem zachwycona!!!! Już planuję kolejne zakupy. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów!

Ewelina, 5.02.2016 r.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl